ホーム > 学部・大学院 > 文化政策学部 > 国際文化学科 > Topics

Topics 国際文化学科

チョコレートとフェアトレードを考える授業を実施しました
フェアトレード授業を中学校で

下澤ゼミの学生が中心となって、地元の2つの中学校の家庭科授業で、フェアトレードに関する授業を実施しました。チョコレートの原料であるカカオ生産現場では、児童労働を容認している場所が残っており、製造工程に課題があることを伝えました。フェアトレードで輸入されたチョコレートの意義を訴えるとともに、地元のどのショップでフェアトレード・チョコが買えるのかを紹介しました。
日本初フェアトレード大学を目指す学生、先生集合画像
フェアトレードの授業を終えた学生たちの集合写真の画像

Discuss Important Global Issues in English with people from all over the world!
英語模擬国連

The goal of JEMUN (Japan English Model United Nations) is to positively affect the lives of university students and motivate them to become better global citizens. JEMUN encourages an understanding of contemporary international issues and the United Nations. Every year at JEMUN university students from around the world cooperate in discussing complex global issues such as climate change in English from the perspective of their assigned country.

英語模擬国連の修了証や参加証を持った教員と学生の画像
英語模擬国連の実施風景の画像