ホーム > 学部・大学院 > 文化政策学部 > 国際文化学科 > Topics

Topics 国際文化学科

フードロスの消費を考える授業を実施しました
フードロスの授業を高校で

下澤ゼミの学生が中心となって、地元の高校の社会科の授業で、フードロスに関する授業を実施しました。生活の中でどのようにフードロスが発生するのか、これを減らすためにどのような行政施策があるのかを紹介しました。最後に、自分たちでもできるフードロスを減らす方法をグループで話し合い、消費者行動が社会を変えることができることを伝えました。
フードロスの授業画像

Discuss Important Global Issues in English with people from all over the world!
英語模擬国連

The goal of JEMUN (Japan English Model United Nations) is to positively affect the lives of university students and motivate them to become better global citizens. JEMUN encourages an understanding of contemporary international issues and the United Nations. Every year at JEMUN university students from around the world cooperate in discussing complex global issues such as climate change in English from the perspective of their assigned country.

英語模擬国連の修了証や参加証を持った教員と学生の画像